Nieuws

Sorteren als duurzame praktijk

1 augustus 2024

Sorteren als duurzame praktijk

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun afval te sorteren, en op die manier bij te dragen aan duurzaamheid. Als maatwerkbedrijf kunnen we je daarin op een waardevolle manier ondersteunen.

Ecologische duurzaamheid

Door afval te sorteren, helpen we je om de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat aanzienlijk te verminderen. Gerecycleerde materialen brengen we terug in de productieketen, waardoor je bedrijf minder nieuwe grondstoffen nodig heeft. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

Sociale duurzaamheid

Wanneer je sorteerwerk uitbesteedt aan een maatwerkbedrijf, draag je ook bij aan sociale duurzaamheid. Je biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op werk, bevordert inclusiviteit en verbetert hun algemene leefkwaliteit.

Educatieve waarde

Als maatwerkbedrijf nemen we graag een voortrekkersrol op in het sorteren. We ondersteunen onze medewerkers om zorgvuldig te sorteren en om inzicht te krijgen in het belang van sorteren en het effect ervan op duurzaamheid. Met die inzichten gaan ze vaak ook in hun privé-situatie aan de slag, waardoor  het draagvlak voor duurzaamheid groeit.

Onze dienstverlening

Heb je helpende handen nodig om te sorteren? Wij staan voor je klaar, zowel voor eenmalige opdrachten als voor opdrachten op regelmatige basis. Mail sales@acgfab.be voor een verkennend gesprek.